2023-07-02 1555 views
睇食評或者fb牛腩牛雜谷,好多人都話裕泰好食,去開呢附近,特意前來一試!牛腩牛雜伊麵牛腩帶肥軟淋入味,牛草肚,金錢肚,牛腸,牛膀全部都煮得比較淋身,濃味而不咸,個湯底帶甜(真係可以飲到底);可能咁形容d牛雜好似好普通,但係好耐都冇食過每一部位都煮得咁好既粉麵舖,尤其係件牛膀,好多舖頭會炆死件膀(又實又難食),一係咬唔入(未炆夠身)一係唔入味,而牛腸又肥又香,裕泰真係整得好食。下午6點左右嚟到,都係冇崩沙腩,碗牛腩粉$32,加$10雙拼牛雜,加$5轉伊麵………再加$10有一包魚皮(我覺得份量好多),加$5又有埋杯野飲(茶啡類千其唔好有咩期望😂)有dd要求你飲汽水把啦!咁既價錢,食到碗咁好食既牛雜粉,好滿足!!另外見到隔離枱碗生牛肉越南河亦都好吸引(越南河貴$10,睇到係大碗d既),其他食客碗牛面珠份量亦非常之多,如果下次經過會再試其他。個人口味,對比附近既粉麵店,我食過好幾間,齋論牛雜呢間

牛腩牛雜伊麵

2023-06-29