2018-07-26
別府一向都係我食飯list 入面,因為連鎖日本餐廳黎講價錢唔算貴,款式都多元化。周末都有午市定食, 60幾蚊一個餐左右。今次係知道佢地出左個激辛冷血拉麵想過黎食下究竟有幾辣?淘大分店座位都幾闊落,同樣都會有加錢任飲bar!(有咖啡、奶茶、6款汽水任飲)呢個激辛拉麵10分鐘內食完激辛地獄拉麵就會免費同得到$100 coupon ,如果最快果個仲有部samsung s9飲品menu仲有幾款店舖限定! 午市定食: 牛肉壽喜陶板鍋 $68牛肉都有6、7塊。質素都幾好、湯甜甜,配埋大量蔬菜,好下飯!真心抵食! (已經包任飲bar)周末想chill 下來一杯 asahi $38直送嘅大分柑橘梳打 $50梳打好有驚喜,柑橘味好濃郁。味道有點像知名[x 印]嘅柑橘糖!粟米天婦羅配雪糕 $38天婦羅脆脆甜甜、熱辣辣嘅口感配雪糕,配搭都幾得意,幾夾!(血之地獄)冷血地獄拉麵 $82+$15 轉讚岐手打烏冬店員姐姐表示呢個辣度(二辛)左右,手打烏冬好彈牙,配魚生好清爽!仲有兩條大蟹柳、甜蛋!食落開頭唔太覺得辣,慢慢後勁都有少少。對於係x仔食開大辣嘅我都好好奇想挑戰下激辛地獄拉麵嘅辣度。店員姐姐話呢個大概八辛
周末都有午市定食, 60幾蚊一個餐左右。
今次係知道佢地出左個激辛冷血拉麵想過黎食下究竟有幾辣?
淘大分店座位都幾闊落,同樣都會有加錢任飲bar!
(有咖啡、奶茶、6款汽水任飲)
飲品menu仲有幾款店舖限定!
午市定食: 牛肉壽喜陶板鍋
真心抵食! (已經包任飲bar)
周末想chill 下來一杯 asahi $38
直送嘅大分柑橘梳打 $50
粟米天婦羅配雪糕 $38
天婦羅脆脆甜甜、熱辣辣嘅口感配雪糕,配搭都幾得意,幾夾!
(血之地獄)
冷血地獄拉麵 $82+$15 轉讚岐手打烏冬
食落開頭唔太覺得辣,慢慢後勁都有少少。
對於係x仔食開大辣嘅我都好好奇想挑戰下激辛地獄拉麵嘅辣度。店員姐姐話呢個大概八辛度,比正常多八倍辣油。
如果食唔到太辣可調降辣度。
溏心蛋幾好味、豬軟骨都好稔。配菜完全唔辣嘅,拉麵調味幾好,佢嘅辣係清爽,黎得比較慢。
想不到一停低,後勁幾犀利同keep 左好耐!
最後...咀唇紅了!
整體好味,挑戰係失敗嘅