2023-04-15
去左朋友屋企house warming,,係網上訂左到會食品公司💠半唐番 Mr. Mix Catering💠嘅到會食物。6人份量嘅份量剛剛好,仲要好好食,誠意推介比大家💕6️⃣人自選套餐 🔸沙律 (自選1款)1️⃣龍蝦仔黃金栗米蘆筍沙律 (伴花椒油醋汁) 2️⃣手撕雞沙律配加多加多醬 3️⃣和風胡麻醬撈烏冬我地揀左2️⃣手撕雞沙律配加多加多醬,沙律菜好新鮮,有車厘茄、青瓜、生菜等,而手撕雞係非常嫰滑好食🤩多加多醬嘅味道就似食泰式串燒嘅沙嗲醬,呢個配搭又幾特別😝🔸小食(自選2款)1️⃣京城鴨肉金文拔墨西哥餡餅 (10件)2️⃣煙三文魚牛油果炸黃金饅頭 (6件)3️⃣泡菜薄切西冷迷你漢堡 (6件)4️⃣東瀛咖哩蟹肉酥皮盒 (6件)我地揀左1️⃣&4️⃣,墨西哥餡餅夾住美味嘅鴨肉,仲有芝士,味道唔錯!酥皮盒皮脆,餡料係咖喱蟹肉,細細件,可以一啖放落口🥰🔸自選主菜 (自選2款)1️⃣德國無骨咸豬手配潮式酸菜 (S Tray)2️⃣香甜柚子蜜燒豬仔骨 (S Tray)3️⃣豆豉三文魚炒西班牙辣肉腸薯粒 (S Tray)4️⃣喇沙藍青口配蒜蓉包 (S Tray)主菜要左2️⃣、4️⃣,豬件骨醃到好入味,無豬騷味😜,加入柚子蜜嘅豬仔骨又幾香喎,都係比較少有嘅食法。
6️⃣人自選套餐
🔸沙律 (自選1款)
1️⃣龍蝦仔黃金栗米蘆筍沙律 (伴花椒油醋汁)
2️⃣手撕雞沙律配加多加多醬
3️⃣和風胡麻醬撈烏冬
🔸小食(自選2款)
1️⃣京城鴨肉金文拔墨西哥餡餅 (10件)
2️⃣煙三文魚牛油果炸黃金饅頭 (6件)
3️⃣泡菜薄切西冷迷你漢堡 (6件)
4️⃣東瀛咖哩蟹肉酥皮盒 (6件)
🔸自選主菜 (自選2款)
1️⃣德國無骨咸豬手配潮式酸菜 (S Tray)
2️⃣香甜柚子蜜燒豬仔骨 (S Tray)
3️⃣豆豉三文魚炒西班牙辣肉腸薯粒 (S Tray)
4️⃣喇沙藍青口配蒜蓉包 (S Tray)
主菜要左2️⃣、4️⃣,豬件骨醃到好入味,無豬騷味😜,加入柚子蜜嘅豬仔骨又幾香喎,都係比較少有嘅食法。喇沙藍青口必食,份量十足,仲要配埋蒜蓉包,點埋喇沙汁一齊食🤩
🔸自選粉飯 (自選1款)
1️⃣溫泉蛋卡邦尼烏冬 (S Tray)
2️⃣冬陰公海鮮炒意粉 (S Tray)
3️⃣日式咖喱厚切吉列豬扒飯 (S Tray)
意粉雖然係S tray,但絕對夠6人食,仲有青口、蝦、蜆同車厘茄,食落口感豐富,冬蔭公汁令意粉充滿泰式風味,非常惹味🥰
🔸甜品 (自選1款)
1️⃣朱古力布朗尼脆燕麥杯 (6杯)
2️⃣提拉米蘇大福餅 (6件)
3️⃣的骰雲呢拿泡芙 (12粒)
大福嘅餡料係tiramisu,底層仲有orea曲奇,仲有藍莓同紅莓作伴☺️