2021-04-02
今次介紹嘅呢間甜品小店之前喺西灣河太安樓嘅人氣小店,結業之後喺筲箕灣捲土重來,就係喺低調高手隔離,主打班戟同埋雪糕,依家仲有台式飲品同埋千層蛋糕,雪糕出名平,$10四球,$12五球,happy friday會送多一球。-🥞⃣ 焦糖燉蛋雪糕班戟 💰32(👅: 7.5/10)份量係如果細食嘅一個人食會好飽。識落上面嘅焦糖燒到夠脆,硬嘅程度係要敲碎佢。佢會比匙羹你食,可以一啖焦糖一啖燉蛋咁食。而燉蛋食落香滑,有蛋味但唔會過甜,食完燉蛋下邊係忌廉同木糠,再下面就係自選雪糕,雪糕我揀咗豆腐味,豆腐味雪糕唔會話搶咗pancake嘅味,雪糕同班戟一冷一熱一齊食滿足。班戟食落夠Q彈煙韌,不過蛋味就唔算好出,餅皮算薄,夾埋咁多層有少少似食千層蛋糕。-⭐️ 以呢個價錢識到班戟,仲食到焦糖燉蛋算係幾抵食,一次過滿足幾個願望,班戟質素我覺得好食過又一戟,但未到我最鍾意食嗰間(太古別天神),係蛋味唔夠出,焦糖燉蛋好食但都未係最好食,如果同我最鍾意嘅owls比,如果係港島朋友可以一試,順便食低調高手或者去東大街掃街。-👅味道: 7.5/10🍴環境: 7/10💰消費: $32 (服務費: NA)
🥞⃣ 焦糖燉蛋雪糕班戟 💰32(👅: 7.5/10)
份量係如果細食嘅一個人食會好飽。
👅味道: 7.5/10
🍴環境: 7/10
💰消費: $32 (服務費: NA)