2020-10-14 505 views
Black sheep restaurants一向都係信心保證,今日就試吓佢嘅希臘餐廳。專登揀平日嘅2:00先來,因為平時太多人,非繁忙時間可以慢慢咁enjoy。佢嘅食物ok,不過服務可以再進一步,明明個wait staff睇住我哋食梗appetizer,跟住就上甜品,完全咁skip咗個main course係咩玩法?不過佢哋都好有禮貌。Appetizer有hummus, eggplant dip同tzatziki(即係青瓜同yoghurt),呢啲都係水準之內。hummus打得好幼滑,要讚!令人眼前一亮嘅,就係佢哋嘅Cypriot salad!原本以為係buckwheat,點知食落去係脆卜卜㗎,仲有nutty flavour,驚為天人咁好食。之後上佢哋嘅IG想了解下呢個究竟係咩,佢哋都賣晒關子咁唔講究竟佢哋Cypriot salad用咩食材。後來先發現原來呢個唔係grains,而係一種pasta,叫fregola。真係好好食,係香港so far係呢度先食到,好味嘅程度足以令我為咗佢而再返嚟食。正當appetizer都係超水準之作,我哋對主菜充滿期待嘅時候,就令我哋失望啦,我哋分別叫左p

正當appetizer都係超水準之作,我哋對主菜充滿期待嘅時候,就令我哋失望啦,我哋分別叫左pork souvlaki and chicken souvlaki,入邊有薯條有啲搞笑,豬肉又霉霉地,下次嚟我都未必會再叫。

甜品係yoghurt+honey+唔新鮮嘅mixed berries。portion真心有啲多,食完appetizers我哋已經有8分飽,所以食唔晒嘅souvlaki (或者係根本唔想食)我哋就唯有拿走

2020-10-14
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$230 (Lunch)