2015-12-06 685 views
今晚同朋友係旺角食完飯 口痕想食甜品... 如果係旺角想食甜品 就多數都係會黎HeSheEat食..~10點左右黎到 門口依舊有條長長既人龍排緊隊喇不過係呢度排隊都有一個小小既樂趣 就係可以望住呢個偉大既甜品工房既甜品製作過程 ;D我地三個人 平時都唔會係度叫飲品架, 因為比起叫甜品 算偏貴不過今次排左差唔多半個鐘 等到好口渴.. 所以即刻叫左杯凍士多啤梨玫瑰茶<士多啤梨雪葩> $45飲落幾香玫瑰香味呀, 不過飲到最底先發現原來底部有糖漿.. 之前一直都冇攪勻黎飲 ~__~所以成杯都係幾清淡既玫瑰茶味, 有好多士多啤梨粒~士多啤梨雪葩夠清新香甜 解渴一流... 哈哈朱古力窩夫 $55雖然個人唔太好非原味既窩夫 但係呢度既窩夫真係唔可以唔讚!甜度拿捏得岩岩好 永遠都係熱辣辣甘上枱咬落去鬆軟既窩夫散發住蛋香 太吸引喇 ;P呢度既雪糕唔使講當然係另一樣一定唔會令人失望既食物 有質素保證 兼一定唔會一上枱就好快溶..聽落基本但係好多甜品店都做唔到焦糖蘋果甘寶梳乎厘 $59好鬆軟輕巧既口感 面頭因為落左蘋果甘寶 口味最濃, 底下既蛋香同奶香同時間慢慢滲透好鐘意呢個一d都唔滯既甜品
10點左右黎到 門口依舊有條長長既人龍排緊隊喇
凍士多啤梨玫瑰茶<士多啤梨雪葩>
所以成杯都係幾清淡既玫瑰茶味, 有好多士多啤梨粒~

士多啤梨雪葩夠清新香甜 解渴一流... 哈哈
朱古力窩夫 $55
雖然個人唔太好非原味既窩夫 但係呢度既窩夫真係唔可以唔讚!
甜度拿捏得岩岩好 永遠都係熱辣辣甘上枱
咬落去鬆軟既窩夫散發住蛋香 太吸引喇 ;P

呢度既雪糕唔使講當然係另一樣一定唔會令人失望既食物
焦糖蘋果甘寶梳乎厘 $59
好鐘意呢個一d都唔滯既甜品呀 ~~~
同埋 呢度既梳乎厘真係做得唔錯
雪糕口味我地轉左綠茶 其實呢度既雪糕都係自由轉口味~
厚焗鬆餅<草莓+草莓雪糕> $55
之前試過原味 (岩鹽焦糖+鮮牛油+雲尼拿雪糕) 好好味
所以今次想試埋呢個草莓味!
雖然都係原味夾呢塊厚鬆餅多好多, 但係酸酸甜甜既草莓減淡返成個甜品既飽肚感 一樣係好正!
厚焗鬆餅<草莓+草莓雪糕>
對比起好多淨係得個樣既甜品店 呢個價錢都唔算貴.. 而且今次我地三個人叫左四樣野 ^^
但係都希望唔好再加價落去啦......!
Other Info. : 今次食見到起碼有兩枱都係大陸人... /____\ 唔希望自已鐘意食野既地方都要容納埋d大陸人.... 好無奈
2015-11-28
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$71 (Last Night Supper)