假日搵間咖啡店嘆杯啡充充電是必須的,今日黎到呢間鄰近東岸公園既「Coffee Hermosa」咖啡店以滑浪為主題,店舖名靈感亦都係來自加州既Hermosa Beach,整間咖啡店瀰漫着休閒寫意既氛圍,令人有種好chill既感覺Flat White揀了Nutty blend咖啡豆,奶泡打得綿滑,個熱度亦都岩岩好,帶有可可、堅果風味Matcha LatteMatcha本身已經加左d糖,有助中和抹茶本身既苦澀味,再配埋燕麥奶,而味道同甜度亦都調得恰到好處Avocado & Smoked Salmon BagelBagel烘過後微脆又煙韌,入面夾左番茄、沙律菜、煙三文魚 & 牛油果,仲有d黑椒碎同醋作調味,豐富又好食Pesto Chicken PaniniPanini 亦都烘致脆身,入面夾左雞肉、番茄 & 芝士,再搽上青醬,青醬既Basil味好香,係成個包既亮點環境舒適寧靜,空間十足,食物同咖啡都好岩我口味,另外呢度亦都係pet friendly cafe,真係一個岩晒假日過黎放空既好地方

Flat White
Flat  white