2023-06-11 45 views
琴日食完Attic嘅姊妹店,老公話唔夠喉,想食埋Attic既手工意粉🤤,今日就同佢去咗尖沙咀食啦😆餐廳氣氛勁好,裝修時尚,環境幽雅,啱晒三五知己聚會,周年紀念嘅時候黎食😍一點完菜,店員就安排左2款芝士同餐包比我哋享用,店員教我哋由淺色食到深色,芝士亦都好好食,完全食得出兩款唔同芝士嘅味道🎈神石榴酸橘汁醃海鮮呢款頭盤勁好食😍味道酸酸地好開胃,以神石榴汁,橘子汁同檸檬汁調配出呢種味道,再配以八爪魚,帶子等刺身,味道好提鮮😍🎈香煎鵝肝日式醬油漬溏心蛋黃多士身為鵝肝控既我,豪不猶豫既揀左呢款頭盤😍蛋黃因為用醬油漬既關係,口感會比較硬身,反而令蛋黃更突出,鵝肝入口後,鵝肝既香氣迅速湧入味蕾,配搭勁好食😍另外,有蘋果蓉伴碟,鵝肝配埋蘋果蓉,味道更加可以去埋油膩感,提升左鵝肝既層次!🎈慢煮牛小排手打意粉牛小排用咗48小時慢煮,肉質軟綿鬆軟,質感好好食,而且醬汁好多,又夠creamy!而且食得到手工意粉既彈牙口感👍🏻🎈意大利黑松露釀雞胸雞胸用慢煮方法砲製,令肉既質感嫩滑可口,而且唔會流失鮮味,同樣令肉質鬆軟好食,中間夾集黑松露,令口感層次更加提升!🎈黃心番薯忌廉湯我哋配以套餐,今日餐廳係黃心蕃薯忌廉湯

🎈神石榴酸橘汁醃海鮮

🎈香煎鵝肝日式醬油漬溏心蛋黃多士

🎈慢煮牛小排手打意粉

🎈意大利黑松露釀雞胸

🎈黃心番薯忌廉湯
我哋配以套餐,今日餐廳係黃心蕃薯忌廉湯,飲得到食材好豐富,而且用料十足,好甜既蕃薯味道,而且打得夠濃密,令湯得質地好creamy

🎈意式伯爵茶奶凍
呢個奶凍係呢到既招牌菜,好動L既奶凍,望落都好彈滑😍而且一入口就充滿着濃濃嘅伯爵茶味道,伯爵茶甜品控必試!

😍𝙏𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪
呢款甜品有好大嘅驚喜!甜品嘅面嘅朱古力粉鋪滿一層,再加上第一啖食落去,已經有香濃嘅酒味!一試難忘!

餐廳每一款嘅菜式都好用心咁去製造,店員亦都對每一款菜式非常熟悉,係我哋order食物嘅時候都有比唔同嘅建議同介紹,令我哋對食物嘅配搭掌握得好好,而且氣氛都好正,勁想再去食啊!

2023-06-08
  • 伯爵茶意式奶凍