2023-06-21
今日難得朋友無啦啦話想約我飲野吹水,一收工即刻飛出去尖沙咀睇下佢有咩搞作。今日佢帶左我黎呢間新開既club revel,一入到去成個feel出晒黎,一睇就知係飲野既地方,燈光設計得好靚,用左space做主題,連台燈都係用左星球形狀除左in door,出面坐都勁靚,梳化勁靚坐得好舒服,不過而家夏天無咩事我都係入返去先Signature cocktail亦係用九大行星命名,好得意呢杯係rum based既芒果西米露,設計得勁靚勁有心機,唔係求其將幾隻酒溝埋一齊做mixed drink就話係signature cocktail,飲落真係好似西米露咁,甜甜地唔會好重酒精味,後勁有少少rum既香味,唔錯朋友呢杯係vodka加啤酒做底,加左蘋果蓉落去,飲落似益力多,但完全係無加益力多落去,淨係聽都知道落左好多功夫先整到一杯,呢到啲酒真係一流野食方面有唔同串燒同小食,燒牛柳牛舌呢啲配酒一流。最值一提反而係呢個花雕酒鵪鶉蛋,勁入味但又唔會覺得好藥酒味,岩岩好。無論係黎呢到想同朋友劈酒定係想飲一兩杯cocktail,呢到都值得一黎!