2022-11-22 395 views
小麻吉滷肉飯,位於旺角女人街內街,店內光鮮舒服既,台灣菜,主打當然係滷肉飯,另外都仲有拌麵、便當、鍋巴飯等🇹🇼另一特色就當然係台式小食,更特別既係佢多選擇之餘,好平😀細細份細細份,可以食到多啲唔同野,都係台灣地道小食,去台灣必食既,感覺就好似坐係度掃街,充滿夜市感覺🏮煎蛋甘香滷肉飯,睇相以為細細磅點知係超大碗🤣細食既兩人Share絶對夠,賣相好吸引,有麻辣但為咗試真啲個古早感覺揀左甘香,煎蛋令到個飯更靚更想食🍚滷肉好滑好好味,配埋珍珠米口感好好,都幾台,加埋蛋黃層次又唔同左🤩更滑同充滿蛋香,幾唔錯既滷肉飯,飲返杯手搖,芭樂紅茶,芭樂味唔係好濃,但手搖得好好果香清清地好味😋台灣夜市小食開檔!🌝 蒜片小香腸,台式小食點可以唔食台灣腸,平時餐廳食都係切片,佢居然係成條一開二😍配埋生蒜片就係爽,唔會太咸,好味👍🏻木魚炸豆腐,賣相正,好脆既外皮而入面超滑💓配埋咸甜醬好惹味,肉燥淋青菜,正正常常,份量都唔少🥬滷水雞翼尖加麻辣,雖然加麻辣要加$5但真係要加,個麻辣汁好正,係台式麻辣既感覺,好香好濃但唔會好辣,愈食愈想食,好味😗成餐飯真係好台,最值得讚當然係「坐住遊夜市」,能夠細碟而平係非常重要既賣點

煎蛋甘香滷肉飯

甘香滷肉飯

芭樂紅茶

肉燥淋青菜

滷水雞翼尖(加麻辣)

成餐飯真係好台,最值得讚當然係「坐住遊夜市」,能夠細碟而平係非常重要既賣點🌟好多食物味道都好好,份量好多好抵食,一大班朋友一齊黎可以掃晒佢嘅小食!🎊🤣
煎蛋甘香滷肉飯
甘香滷肉飯