2021-03-20
2044 views
疫情下外賣變成大家既日常,好食既堂食同好食既外賣又真係好唔同勞蘇食就轉轉個外賣mode做個 ,疫市之中搵下生活快樂點子今次食人氣私房菜倫哥既盤菜(有興趣睇我倫哥既食評可以去佢既西環店睇勞蘇食),可以揀自取或者佢幫你call車,一盒包靚蛋糕咁樣相當方便一打開包左個盤菜連可加熱盤、一個架、一個火(可燒約兩個拎鐘),非常精緻倒埋鮑魚汁落去加熱,快靚正又香氣撲鼻未食已經心心眼好多野食,唔樣樣講喇,介紹幾樣好味既先試下鮑魚,夠晒腍既,味道不錯,不過比想像中既淡味少少但都ok既鮮蝦,放埋口已經聞到好鮮,一食,鮮得黎真係吸到鮑汁、蠔味同其他食材味,好正唔講得笑吸埋個蝦頭真係精華花膠,相當腍滑,雖然無蝦咁誇但都吸左好多味,正係細塊左啲即,食夠雞try try,正正常常,又唔會話浸到肉質好老咁繼續尋寶,南乳豬手,相當入味,雖然細細舊但都幾多軟骨食冬菇,其中一樣吸味菜,仍然保留冬菇味,幾好魷魚,以為煮左咁耐會韌但又無,但保持到鮮味同有啲似佢哋個雞煲個隻味,幾正最後就係無數既蘿蔔,係晒底度吸汁,無得輸整個盤菜keep到有唔同既味,又好味,個設計又好,計埋價錢你就知個性價比勁高建議大家煮熱時加啲粉絲、芋
疫情下外賣變成大家既日常,好食既堂食同好食既外賣又真係好唔同勞蘇食就轉轉個外賣mode做個[疫流外賣點評] ,疫市之中搵下生活快樂點子今次食人氣私房菜倫哥既盤菜(有興趣睇我倫哥既食評可以去佢既西環店睇勞蘇食),可以揀自取或者佢幫你call車,一盒包靚蛋糕咁樣相當方便一打開包左個盤菜連可加熱盤、一個架、一個火(可燒約兩個拎鐘),非常精緻倒埋鮑魚汁落去加熱,快靚正又香氣撲鼻未食已經心心眼
倫哥迷你盤菜
大蝦
花膠
魷魚
整個盤菜keep到有唔同既味,又好味,個設計又好,計埋價錢你就知個性價比勁高建議大家煮熱時加啲粉絲、芋絲係底,吸埋啲汁都好正倫哥果然長期係信心之選
#而其實我加左水同肥牛繼續食
#仲有麻辣版好似好爽