銅鑼灣食泰國船麵無理由唔試下船皇,地點就腳,過江龍船麵品牌,泰國好似有好多間分店🇹🇭裝修唔係傳統泰菜,係新派簡約風,舒服自然既,餐廳當然係船麵,加入港式風情做「車仔麵」,亦有唔少泰國小食同串燒,幾啱口味😆牛筋腩冬菇泰國牛肉丸湯金邊粉x正宗船皇牛骨湯,加船皇海鮮醬,超豐富上枱,已經好香🤤先試湯底,正宗船皇牛骨湯,超濃,牛味好濃再加埋唔同既香料味,斑蘭葉、枸杞依啲,飲得出一定熬左好耐👍🏻如果想再牛啲就唔好加海鮮醬,但加左海鮮醬就會惹味啲😌泰國空運炸豬皮浸落湯,好似食邊爐炸魚皮咁,好濃好香好味🫶🏻柱侯牛筋腩,驚喜,完全唔使擔心同泰式牛湯唔夾,反而令個湯甜甜地,#牛筋腩 又夠晒腍超入味😻鮮冬菇,冬菇就無特別,不過車仔麵我一定食冬菇,吸晒啲湯變牛骨菇,爽滑好味😋#泰式牛肉丸 都好味,細細粒幾彈牙,我食船麵既首選🤪#金邊粉 軟硬幾適中,掛依個湯食正啦🤗🐻勞蘇食🐻推介 —— 牛魔王串燒拼盤👹,見到「牛魔王」就流口水,分別有牛柳粒、牛舌同沙爹牛肉各兩串,上枱香到爆😮‍💨牛脂同香料味都滿分,份量好多串串都好大串,揀左泰式辣汁去燒,完美選擇👍🏻😗牛柳粒勁大粒,外面焦香,溶左既牛油,肉質滑而有口感,高質😎牛

牛筋腩冬菇泰國牛肉丸湯金邊粉x正宗船皇牛骨湯

正宗船皇牛骨湯

牛筋腩

泰國牛丸

湯金邊粉
🐻勞蘇食🐻推介 —— 牛魔王串燒拼盤👹,見到「牛魔王」就流口水,分別有牛柳粒、牛舌同沙爹牛肉各兩串,上枱香到爆😮‍💨牛脂同香料味都滿分,份量好多串串都好大串,揀左泰式辣汁去燒,完美選擇👍🏻😗牛柳粒勁大粒,外面焦香,溶左既牛油,肉質滑而有口感,高質😎牛舌相當大塊厚身,係滿足既感覺,配搭超夾既泰式辣汁😻沙爹牛肉,有埋沙爹加成仲惹味,肉質好腍好好味😋

牛魔王串燒拼盤(牛柳粒、牛舌、沙爹牛肉)

牛舌

牛柳粒

沙爹牛肉
叫多個油菜配船麵食,淥菜本想無特別既,但加左啲泰式醬係面即刻唔同晒🤣泰仔奶茶,本身唔好#泰式奶茶,但依個淨係個杯(碗?)都贏左💓超靚同泰既感覺,揸上手好凍好正,飲落都好冰爽好滑,相當好味👐🏻

泰式奶茶
疫情下牛魔王串燒拼盤同船皇車仔麵仲要做緊優惠價,超抵食,又高質🤗絶對會係我泰船麵既返食之選🥹
牛筋腩冬菇泰國牛肉丸湯金邊粉x正宗船皇牛骨湯
正宗船皇牛骨湯
牛筋腩
泰國牛丸
牛魔王串燒拼盤(牛柳粒、牛舌、沙爹牛肉)
牛舌
牛柳粒