2023-10-23 1322 views
#Thaiology,旺角瓊華,好特別既fushion名,餐廳幾Grand幾靚,啲裝飾同座位偏西式,幾優雅舒服😎餐牌咖哩、串燒、冬蔭功、泰式小食等都齊全👍🏻除左CHANG外仲有兩款生啤,飲返杯Asahi爽住叫野食🍺泰式小食拼盤🇹🇭泰式炸魚餅係我最鍾意既泰式小食😉幾有魚味而好重口味👏🏻脆炸蝦餅大大舊,香脆,入面成隻蝦係度,有料✨蒜茸牛油雞翼,又香又好味,肉嫩🥳網皮春卷驚人地鬆脆,好正既口感👍🏻沙嗲串燒4串,可以自選唔同肉既數目,泰式串燒梗係食豬雞,上枱個size好驚人😯比一般串燒明顯大,好吸引,先食雞肉,超級嫩滑,係真係有滑既感覺,好味😋 #豬肉串燒 肉質幾腍,好夾自製既沙爹醬,好好味🤤冬蔭功海鮮湯🦐好正,會上埋一個加熱既座幫你加熱住飲,酸度幾適中,愈飲愈爽😋有蝦、有墨魚仔仲有青口,都幾fresh,好味🌼串燒未夠喉,追加左炭燒大鱔,好吸引既賣相,焦香好濃,皮脆,個酸辣汁配嫩鱔肉好正😍滿足串燒正、泰食正,又飲又食相當正既一餐🥹相當唔錯既泰菜選擇!🤘🏻

Asahi

泰式小食拼盤