大街食guide大街自從有地鐵利東站後,就成為左一條有好多特色食店既食街所以勞蘇食都特意開左個系列去食盡小店大串,以灰黑色為主既型格小店,裝修無乜,正正常常,個人認為串燒店raw raw地仲有街頭feel餐牌比想像中多選擇,亦有好多特式燒法叫住個酥炸多春魚同酥炸墨魚咀,送下酒等佢慢慢燒,墨魚咀保持有汁好好味黑椒味燒牛仔骨,燒出嚟超香,肉唔太多,普通,但好有油香大串招牌雞肉串,好似開左既雞脾肉,好嫩滑,味道幾唔錯,好豐富既口感汁燒豬頸肉2.0,大大舊,但好嫩,好好味醃得正又肥美,食得好滿足串燒牛柳粒,正常既,俾豬肉搶左風頭,芝士煙肉燒蘑菇,又一正爆之選,芝士足味唔硬,靠煙肉提味保留鮮菇味,多汁又好味煙肉車厘茄卷,幾特別既配搭,refreshing,孜然娃娃菜,無乜孜然以外既味,可能加啲蒜會正啲(個人口味)燒醬爆海膽丸,有爆醬既感覺,都好味,正常好味焦糖燒菠蘿,無乜焦糖味,但都好味既,燒菠蘿最重要既任務就係refresh口感,成功炙燒北海道蟹柳,原來有芝士,相當夾而好有風味,燒烤味濃,蟹柳好腍好正鹽燒雞軟骨同鹽燒雞中翼都正常既,燒得都係好味汁燒墨魚仔仔就真係驚為天人,諗住試下點知,燒得又香
大街食guide
大街自從有地鐵利東站後,就成為左一條有好多特色食店既食街
所以勞蘇食都特意開左個[大街食guide]系列去食盡小店

餐牌比想像中多選擇,亦有好多特式燒法

多春魚

酥炸墨魚咀

黑椒味燒牛仔骨,燒出嚟超香,肉唔太多,普通,但好有油香
汁燒豬頸肉2.0,大大舊,但好嫩,好好味
醃得正又肥美,食得好滿足

芝士煙肉燒蘑菇x牛仔骨x牛柳x  雞肉

芝士煙肉燒蘑菇

煙肉車厘茄卷

孜然燒娃娃菜

汁燒豬頸肉2.0

燒醬爆海膽丸,有爆醬既感覺,都好味,正常好味
鹽燒雞軟骨同鹽燒雞中翼都正常既,燒得都係好味
汁燒墨魚仔仔就真係驚為天人,諗住試下點知,燒得又香,個汁又好惹味,墨魚仔仲有鮮味
驚喜既必食之選

菠蘿x 海膽丸x  炙燒北海道蟹柳

炙燒北海道蟹柳

豬頸肉x墨魚仔x雞翼

汁燒墨魚仔仔

汁燒豬頸肉2.0同汁燒墨魚仔仔真係正
第二度搵唔到,有風味多款式,又好味
小店可能就要俾多少少耐性,無連鎖咁快上菜咁啦,但依個價錢食依個水準絶對超值
高質
仲有種莫名既街坊溫暖感覺