2020-05-22 518 views
夜晚係北角做完野,同朋友唔想食茶記,係地鐵站附近行下行下,見到後街竟然有間裝修簡約嘅白色文青小店,就打算入去試下。入去先知原來就快Last order(入舖過左八點,當日係收九點),所以部份食物例如漢堡、French Toast就無提供。呢間要比錢先,叫朋友幫手點菜,原本想食牛油果意粉,上菜先發現朋友點錯左做蘑菇意粉。首先係Assorted Mushroom Linguine($74),好正常嘅香草蘑菇扁意粉,無汁乾身嗰種,調味唔錯,黑胡椒比較多。放係雲石碟上幾靚,係份量略少左啲,可能我太肚餓啦。Sesame Latte(熱,+$20)都還好,係飲到最後有好多芝麻渣。New York Cheesecake($56)就係朋友額外點嘅,我無食到,不過佢就話味道唔錯。雖然食物唔算有驚喜,但地點方便得黎又算寧靜舒適,只要唔係好似我地咁遲去,想慢慢坐嘅都可以一試。
Assorted Mushroom Linguine

Sesame Latte

New York Cheesecake

2020-01-03
$100 (Dinner)
New York Cheesecake