2018-06-04
住九龍既我對於港島區既路唔太熟,所以今晚老友約我係北角錦屏街食飯,我都google左好一陣先搵到。但係原來只要係北角地鐵站B1出口沿書局街向後行就會到,地點其實係方便易搵架。呢條巷仔入面都有好幾間食店,今晚我地就去左呢間裝修都幾別緻既餐廳,雖然地方係比較細,但係環境同氣氛都唔錯。Menu呢間係西餐廳,食物種類唔算太多,不過價錢都算合理,凡order意粉、意大利飯或者扒類仲可以加$38升級有埋餐湯同沙律A3 脆炸薯條.自家蜜糖芥末醬$48呢個薯條份量適中,外脆內軟,食落香口,不過就略嫌佢個自家蜜糖芥末醬唔太出味M5竹碳鹽焗紐西蘭四支骨羊架.忌廉薯蓉.烤雜菜$228呢個羊架賣相靚,外面焦脆,肉質軟腍,仲好juicy,食落又冇咩羶味tim,再配埋香滑軟綿既薯蓉P2松葉蟹爪.明太子.白酒忌廉意粉$148呢個意粉夠creamy,食落好重明太子味,仲有d粒粒口感,蟹肉份量都算多,肉質都鮮甜既R2白松露.海膽.新鮮鮑魚.白酒忌廉意大利飯$158呢個意大利飯食落黏但係又唔係軟,口感有d硬中帶稔,而且綿滑飽滿,至於味道,松露味夠濃郁,海膽鮮甜但係份量較少,鮑魚就爽口彈牙,配搭新鮮
Menu
A3 脆炸薯條.自家蜜糖芥末醬$48