2021-08-04 66 views
Sichuan Style Fish Fillet🐟🌶🌶🌶🥢💫..平日去開北角匯行街食飯都主要黎食韓燒,今次試試新意❤️ 想吃個川菜🐟 酸菜魚呢。行到樓層盡頭,發現一間裝修簡潔明亮既中式餐廳,決定拉埋愛吃辣既朋友來試試。晚市設有套餐選擇🥢:酸菜魚、水煮魚、毛血旺、美國牛肉。而我呢。。目標明確是來吃酸菜魚喔👻。ll (5道菜式) $428酸菜魚:酸菜石班魚涼菜:蒜泥白肉小菜:蒜蓉烤鮮鮑仔 (6隻)燒味:椰香BB 鴿蔬菜:白灼時蔬每份套餐都可以揀選湯底:酸菜湯 or 水煮湯 or 蕃茄湯,有辣🌶 有唔辣,而我喜歡酸菜湯帶酸辣味道。今次想食得好D 就揀選左石班魚🐟,不過肉質卻沒想像中鮮味,但肉質還可以呢。不過其他菜式有驚喜❤️:蒜泥白肉🐽精緻,加上中間夾住青瓜🥒,惹味肥美肉肉帶出清新味道而且增加口感,挺愛吃呢;烤鮮鮑🐚,雖然細細隻,但算新鮮而且肉質爽彈;椰香BB鴿🦆,肉不多但仍細嫩多汁,皮脆不膩又惹味,不用蘸點淮鹽已經很夠入味。而我作為一枚飯筒🍚,套餐沒跟白飯,加個拌餸吃少不了喔 $15 算大碗呢。...×××××ש北角渣華道123號北角匯2期1樓112號舖..

l[晚市2-3 人套餐]l (5道菜式) $428

酸菜魚:酸菜石班魚

涼菜:蒜泥白肉

小菜:蒜蓉烤鮮鮑仔 (6隻)

燒味:椰香BB 鴿
蔬菜:白灼時蔬