利申: 以下係一個完全自費, 無接受任何優惠既用餐體驗。呢個全日素早餐材料有蘑菇, 薯餅, 牛油果醬, 素鴨, 茄汁焗豆, 沙律菜, 本來仲有一隻蛋只係我換多左一份沙律菜, 另外我+ $10 將waffle 轉做croffle (牛角包放落waffle 機) 。由於店員答唔到我croffle 有無蛋, 我都唔敢話佢係vegan, 雖然牛角包理論上係無蛋,  亦唔似有egg wash, 食完我都無唔乜舒服。味道係正常發揮, 無乜特別。牛油果醬以重量計其實同半隻牛油果差唔多。素鴨係五香味道再加左黑胡椒, 鹹左少少, 似日式腐皮而唔係中式煎過既素鴨/鵝。我黎呢到既原因係: (1) 約左人喺北角碼頭附近唔想行太遠 (2) 要葷中有素 (3) 對方想去cafe 要坐得舒服最好有大卡位, 方便攞住部laptop 做野 (4) 想間餐廳有返咁上下闊落, lunch hour 人多都唔會感覺太逼, 唔想隔離枱& 店員聽到我地既對話。我無影餐廳環境因為太多人, 可以去openrice度睇返餐廳環境 。去到發現餐廳係寵物友善, 比較大隻既狗狗都可以一齊入餐廳, 有寵物既食客可以自成一角。如果去開北角, 要
利申: 以下係一個完全自費, 無接受任何優惠既用餐體驗。

活 全日素早餐

如果去開北角, 要補充下植物蛋白, 又有類似既環境因素考慮, 間中食下都ok, 喺北角滙想搵人食飯傾野, 除左酒店我都諗唔到仲可以去邊。
  • 活全日素早餐