2018-08-12 115 views
車仔麵絕對係香港本土特色麵食,放工又唔想煮飯,諗起屋企附近開咗間車仔麵之家一路都冇機會試,咁就嚟一個車仔麵晚餐啦!其實店舖位於錦屏街後街,如果搭地鐵B1出口過馬路向右手邊望就見到,進入餐廳後,店內空間感很好,唔會迫迫夾夾,晚餐非繁忙時段,仲可以舒舒服服咁坐卡位,好難得食車仔麵都可以咁舒服😌店舖是自助形式,先購票、後取食物。三十多款配餸,有傳統魚蛋、紅腸、豬紅、蘿蔔、豬皮⋯等;比較有特色嘅也有煎魚餅、炸豬扒、豬手⋯等我們叫了清湯米粉豬紅蘿白釀豆卜炸墨魚腐皮卷小辣幼麵豬紅蘿白魷魚煎魚餅甜酸齋清湯底味道不會過濃,咸度適中。加埋秘製辣醬,更加惹味!咁多樣餸之中,最欣賞嘅係煎魚餅,夠彈牙即叫即煎,香脆可口!咖哩魷魚,不會煮得太老,爽口美味!炆豬手,肉質彈牙入味,含有豐富的蛋白質和骨膠原,是女士們潤膚佳品啊~ 好滿足喔

店舖是自助形式,先購票、後取食物。

我們叫了

清湯米粉豬紅蘿白釀豆卜炸墨魚腐皮卷
小辣幼麵豬紅蘿白魷魚煎魚餅甜酸齋

清湯底味道不會過濃,咸度適中。
加埋秘製辣醬,更加惹味!

咁多樣餸之中,最欣賞嘅係煎魚餅,夠彈牙即叫即煎,香脆可口!

咖哩魷魚,不會煮得太老,爽口美味!

2018-08-12
Type of Meal