2022-05-13
🍽小城鎮 𝕃𝕚𝕥𝕥𝕝𝕖 𝕋𝕠𝕨𝕟———————————————🐈:估唔到北角會有間咁隱世咁有feel嘅西餐廳,有種去咗第二個地方嘅感覺,遠離左城市嘅繁囂,唔怪得叫小城鎮。我鍾意佢個紅色招牌,同埋餐廳入邊嘅設計。我哋叫咗個二人餐,跟兩個湯、一個沙律、一款小食、兩個主菜、飲品同甜品,好耐無試過滿足!———————————————🌟酥皮忌廉湯好懷念酥皮湯!塊酥皮牛油味好香,夠鬆脆,浸落啲湯之後食仲好食!💓一定要飲!_🌟蟹棒粟米蛋粒沙律 配自家製沙律醬超大份!!每樣食材都好新鮮,好開胃啊!_🌟 10oz 安格斯肉眼扒配薯條估唔到塊牛扒咁大塊🤩,好有良心!師傅功力好深厚,因為我哋叫咗5成熟,出邊好多餐廳處理呢款牛扒嗰陣通常都會全熟,但師傅真係可以控制火候令佢保持5成熟😍😍!勁!啲肉好入味,肉質腍,筋位唔多!_🌟西班牙穀飼橡果黑毛豬 配蒜香蜂蜜燒汁肉質細膩又腍,豬油味好香,但食哂唔會好漏。個汁令我好surprise,第一啖有蒜香味,隨之就係清甜嘅蜜糖味,推介大家試吓!_🌟小城鎮炸雞翼個皮炸得好香口!雞翼肉質嫰滑,好食,推介🫡!_🌟藍莓芝士蛋糕由於太飽我哋唔想浪費食物,所以只係叫咗一款蛋糕,味道不錯
🌟酥皮忌廉湯
🌟蟹棒粟米蛋粒沙律 配自家製沙律醬
超大份!!每樣食材都好新鮮,好開胃啊!
🌟 10oz 安格斯肉眼扒配薯條
🌟西班牙穀飼橡果黑毛豬 配蒜香蜂蜜燒汁
🌟小城鎮炸雞翼
個皮炸得好香口!雞翼肉質嫰滑,好食,推介🫡!
🌟藍莓芝士蛋糕
由於太飽我哋唔想浪費食物,所以只係叫咗一款蛋糕,味道不錯👍🏻。
🌟蘋果汁、橙汁
本身想飲水果茶,但係賣晒🥹,好彩留俾果汁都唔會太甜!fresh😘!
———————————————
#北角美食 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食 #食好西 #hkg🇭🇰 #hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #foodstagrams #foodlover #hkfoodlover #foodshare #igfood