2024-12-07
每逢週末都想瞓到下午茶時間先起身,呢日就約咗親戚人食下午茶,去咗佢屋企附近嘅fusion茶記🫢 見到都keep住有街坊食,都幾有人氣。蘭王蛋煲仔焗番茄牛肉醬意粉呢個意粉都幾有驚喜,用煲仔上,真係冬天必備,個意粉份量充足,啲番茄醬同埋牛肉碎同個意粉好夾🍝 面頭仲有焗芝士同埋半生熟嘅蘭王蛋🤤咸牛肉炒蛋三文治食三文治最鍾意就係烘底,外脆內軟嘅口感唔錯😌 三文治嘅餡料都有好多選擇,我哋就揀咗鹹牛肉炒蛋,呢個炒蛋唔係好滑溜嗰款,係比較實淨,食完夠晒飽肚。入面都有好多鹹牛肉粒,算係幾足料🐮七味椒鹽炸雞髀炸髀薯條真係下午茶完美嘅組合😍 呢個炸髀雞皮夠晒薄,而且係冇炸粉,雞髀嘅肉嫩滑美味🍗 套餐仲可以揀配美式粗薯條或者胡麻醬沙律,不過有粗薯條,我梗係揀粗薯條啦,真係新鮮滾熱辣出爐🍟追加輕量裝食物♦️和風沙律係胡麻醬沙津,有生菜、粟米同番茄仔🥗♦️雙重芝士撈麵雖然有少少邪惡,但真係必定要嗌呀,有好多半融狀態嘅芝士,足夠撈晒成個麵呀🧀飲品揀咗凍檸茶同即磨咖啡,兩樣都夠晒港式風味 。呢間茶記嘅食物唔係最傳統嘅港式風味,但係服務方面就有返港式感覺啦😂 特別鍾意煲仔焗意粉,真係夠晒fusion啊 。
蘭王蛋煲仔焗番茄牛肉醬意粉
咸牛肉炒蛋三文治
七味椒鹽炸雞髀
追加輕量裝食物
♦️和風沙律
係胡麻醬沙津,有生菜、粟米同番茄仔🥗
♦️雙重芝士撈麵
飲品
揀咗凍檸茶同即磨咖啡,兩樣都夠晒港式風味 。