2023-02-01
📍 深水埗 十常八九人生不如意事十常八九,但可幸你仲可以食一件 Mont Blanc 平衡吓心理 ❤️呢間隱藏喺黃竹街嘅咖啡店同其他深水埗嘅 Café 唔係特別接近 - 有啲匿埋左喺角落嘅感覺,亦比較寧靜小店位置唔多(頂盡十個位左右),亦都有 Tatami 打卡位📸麻雀雖小,但的確五臟俱全 - 最起碼有齊曬我想食嘅甜品🍮呢日同 best friend 一齊點左我喺呢間店最鍾意嘅 Mont Blanc (夠膽講係我暫時喺香港食過最好食嘅 Mont Blanc,又或者我仲未食得夠多 haha)栗子泥唔甜唔膩,仲要俾得好鬆手🤗除左面頭栗子泥綿滑嘅口感,裏面仲要疊加左脆口嘅蛋白餅口感,實在係太正喇😚同上個 post 一樣,呢間都係人龍店,所以記得預時間排隊/ weekday 嚟 ⌚️#匿埋喺巷弄深處嘅日系喫茶店 #十常八九 #深水埗 #ohhejfoodie
麻雀雖小,但的確五臟俱全 - 最起碼有齊曬我想食嘅甜品🍮
栗子泥唔甜唔膩,仲要俾得好鬆手🤗