2010-07-09 80 views
其實初時都沒有留意呢間小店,只見裝修陳舊與一般小食快餐店無疑,粗略估計開業已超過廿年。不過老婆話呢度啲包好好味,由小學開始已經食佢,叫我一齊試下尋回佢嘅童年回憶!試試馳名熱狗,這裡的熱狗包是自家製的,新鮮熱辣;麵包熱哄哄的,鬆軟又美味,條腸是普通嘅雞肉腸無咩特別,但靈魂是在它的沙律白汁醬汁,酸酸地甜甜地非常好味一食上癮!由那次開始每次行經銅鑼灣維園附近總會幫襯一下丹麥餅店嘅,但永遠都會見到很多人排隊買包及等取包的情景,今天特意早些來買了一個芝士漢堡包,因漢堡包數量有限賣完即止。拿著外賣在隔鄰士多配上一枝樽裝可樂簡直是一絕!漢堡包牛肉都幾厚,麵包內一邊是茄汁,一邊是沙律白汁醬,加上半熔的芝士在熱哄哄的麵包上之味無窮!有時唔一定要有鮑參翅肚,豪門夜宴先得嘅,十元八塊一個包也可以能滿足的,有機會下次一定會再試下其他款式!

芝士漢堡包
芝士漢堡包配上一枝樽裝可樂簡直是一絕!
2010-07-08
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$10 (Tea)
Celebration
Anniversary
芝士漢堡包
芝士漢堡包配上一枝樽裝可樂簡直是一絕!
  • 芝士漢堡包,熱狗