2021-09-15
好癲🤭🤭今日多人食飯所以有人帶咗嗰二十黃嘅黃蓮蓉月餅🥮過嚟做飯後甜品!好似話係平時用十八黃only,今次食果個就試下廿黃(掛住食,無fact check Xd)。實物就好似用咗多啦a夢嘅法寶—放大電筒咁!有分黃連蓉同白連蓉,白連蓉即係用白糖,黃連蓉就係用片糖!原本打算食一舊就收口,點知不斷有人邀請我食多幾舊,嘢食放到我面前我又不好意思拒絕…total食咗四舊(即係同平時正常一個月餅size差唔多…),消化遲緩,食飽再食月餅隔咗一陣好L濟😂😂色澤焗住好靚,食落去係幾正,啲黃蓮蓉唔會話超級無敵霹靂甜,但每咬一啖…卡路里都…呢個月餅唔可以好似pizza咁切咖~不然就會好容易散掉,要直橫咁切。✨十八黃月餅 $260上網睇門市賣的是18黃~不過咁大個月餅真係小家庭真係買到都食唔曬,所以都難啲會買😂😂,建議大家族可買/送禮/拎返公司宿舍齊齊分享中秋嘅喜悅😀果陣先知原來另一個朋友年年都會買呢間餅鋪嘅豆沙月餅🥮亦都有分一黃兩黃同四黃,又真係未試過豆沙月餅!大家可trytry!! 想invite 多啦A夢食xddd幫大家whatsapp問咗:門市會有少量現貨。也可在門市訂購中秋佳節快到,要就買定啦!聽聞
✨十八黃月餅 $260
中秋佳節快到,要就買定啦!聽聞啲月餅整完出爐後要放幾日放到蛋黃回油仲正。