荃灣路德圍餐廳不嬲都多選擇,今日想食蕃茄湯底既野,即刻諗起樓下冰室。今次已經係第二次幫襯,叫左招牌特色蕃茄濃湯通粉配牛乳炒蛋😋$50仲可以揀其中一款小食,識揀梗係揀招牌瑞士雞髀🤤個瑞士汁真係好正,雞髀好大隻又煮到好入味,啲肉一啲都唔老,食落啖啖肉。😋個蕃茄湯超濃郁,食到最後我連啲蕃茄湯都飲晒👍🏻加埋牛乳滑蛋真係一流,啲蛋果然好嫩滑,蛋同蕃茄係絕配😂朋友叫左自家製蔥花叉燒滑蛋飯$52,賣相幾好,真係超大碟勁多飯😂呢個價錢真係好抵食,男士一定會夠飽。女仔如果細食可以叫少飯,我真係食唔晒🙈🙈叉燒好多,個豉油汁甜甜地。另外叫咗小食,口水雞,估唔到小食嘅份量都好多,仲要有隻雞髀仔。口水雞辣辣地,見到有花椒辣椒既材料,有麻辣嘅感覺,雞肉都算嫩滑,唔錯。小食仲叫左炸海鮮芝士豆腐, $35有六件又唔貴,入面真係有芝士,呢個幾好食。粉面飯都可以半價跟嘢飲,梗係揀啲特別啲嘅飲品啦,有華田脆脆😍只係加$10 ,好抵飲,出面買杯嘢飲都廿幾蚊。好好飲,味道勁濃郁,面頭嘅脆脆好好食,同出面嗰啲有啲唔同!朋友飲綠椰冰,杯野入面嗰啲係椰絲,第一次見,好特別,唔會太甜。呢個好特別係一樽鹽😂😂😂個瑞士汁雞髀實在太令人回味

呢個好特別係一樽鹽😂😂😂
個瑞士汁雞髀實在太令人回味,蕃茄通粉都好好食,呢兩樣真係餐廳嘅招牌,下次經過荃灣再食先!
Type of Meal
Dinner