2019-02-17
又到左揾住荃灣嘅best fd lunch嘅時間了, 好好好得閒嘅我一早去到攞位, 舖頭位於千色條天橋隔離, 我行樓梯經大家樂上去, menu嘅選擇實在花多眼亂的.·黃咖哩雞肉飯 (HKD46)朋友不能太辣所以紅, 青, 黃咖哩之間就揀左mild最無咁辣嘅黃咖哩, d薯仔有花紋嘅切法食落更多咖哩味, 雞件啖啖肉, 肉質嫩滑, 整體完全唔油淋淋, 微辣之餘椰香亦濃, 送飯一流.·豬頸肉撈檬 (HKD47)脂肪分佈好均勻嘅燒豬頸肉老遠都聞到香味, 燒得脆邊同細滑口感, 加入一小碗魚露撈匀檬粉, 用心之作!勁好食😋·飛天通菜 (跟粲升級+ HKD30)嫩綠嘅炒通菜食泰國food必order的.·亞萊嘜嘜蒜香包4件 (+ HKD30)厚切長條蒜蓉包, 蒜香牛油均匀塗喺每一面, 屋企搽面包都無佢搽得咁匀巡, 即叫即焗嘅香同脆, 每人食左兩件, 點埋黃咖哩, 正!·蜂蜜紅棗茶甜甜的蜂蜜加上一大把切片紅棗, 好滋潤, 唔係好多食肆有offer li款熱飲呢!
黃咖哩雞肉飯 (HKD46)
豬頸肉撈檬 (HKD47)
飛天通菜 (跟粲升級+ HKD30)
嫩綠嘅炒通菜食泰國food必order的.
亞萊嘜嘜蒜香包4件 (+ HKD30)
蜂蜜紅棗茶