[午市抵食@數碼港]煙三文魚忌廉芝士貝果 Smoked Salmon and Creme Cheese Bagel ($60)評分: 8/10叫朋友入數碼港陪我食飯係好難既一件事,原因係大家都覺得數碼港無好野食 =.= 作為喺數碼港番工既 foodie,我想講的是其實呢度係有 hidden gem 㗎。呢間開業一年既 Les Amis 專售精緻既西式糕點,午市更有供應輕營主食,今次推介既就係煙三文魚忌廉芝士貝果啦。其實香港好少有地方食 Bagel。曾幾何時,鰂魚涌既 Bago 係小妹至愛,可惜後來質素麻麻。雖然 Les Amis 唔係 Bagel 專門店,但口感紮實得黎又唔會難咬,軟硬適中。加上成吋厚既 Creme Cheese 同新鮮既煙三文魚,食呢個做 lunch 好健康~跟餐加 $30 仲有法式甜品添,認真有質素㗎 P.S. 事緣小妹得知有朋友啱啱新 join 喺數碼港番工,日日都剩係食數碼港四座 canteen 仲食咗一個月 =.= 因而啟發咗小妹的起心肝喺 Openrice 寫食評!!~
煙三文魚忌廉芝士貝果
評分: 8/10

跟餐加 $30 仲有法式甜品添,認真有質素㗎

2016-03-25
$60 (Lunch)
煙三文魚忌廉芝士貝果