之前都有留意過喺尖沙咀金馬倫道樓上嘅呢間煲底火鍋 @meetatpot 奈何之前因為疫情同埋都真係太熱,一直都冇心情打邊爐,未有機會支持。近排發現原來而家午市做埋刺身丼飯😻近期啱啱𝘂𝗻𝗹𝗼𝗰𝗸刺身嘅我梗係要即刻去支持下啦~午市除咗有我哋今次食嘅刺身丼飯同醉愛系列之外,午餐嘅選擇仲有啲平少少㗎,有煲底限定午餐,有幾款唔同嘅酸辣湯麵同荷葉飯等等。另外午市火鍋堂食仲有65折,外賣自取亦都有9折,喺尖沙咀附近返工嘅你又有多一個選擇喇~.noticed @meetatpot for quite some time now 👍 went to try their lunch sets 😋 they dont just serve hot pot but they also have sashimi dons for lunch 😊 overall, this is a great place for people that work in tst! the dons are awesome and its pretty affordable! .💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.8/10
環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7.8/10
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7.8/10
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.8/10
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7.8/10 (會想試吓火鍋!!!)
🌟午餐推薦刺身爆丼✨
• 煲底刺身爆丼系列 •
刺身爆丼好多唔同嘅選擇,價錢由$69-$349不等,每款都包麵鼓湯同一杯綠茶,又或者可以加錢轉汽水($5)或特飲($8)。
呢度嘅刺身爆丼最大特點係用上赤酷飯,粒粒米飯都色香味俱全,高質!
海膽魚子爆丼

《海膽魚子爆丼》$189 🌟8.2/10🌟
見到嚇一嚇,超足料🤯!!!超鍾意食海膽嘅媽咪表示無論係視覺定係味覺都勁滿足👅海膽入口非常之𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆有質感,帶少少甘甜味,新鮮嘅海膽真係好香好好食!
另一主角三文魚子鮮色度唔錯,粒粒都晶瑩剔透,食落帶少少鹹味但完全唔會醒!

《伊勢龍神丼》$249 🌟7.8/10🌟
呢個要等大概20分鐘,不過值得😻原隻龍蝦肉質鮮嫩彈牙,加咗沙律醬火灸過後好惹味,另外仲有少少蝦膏、蟹肉同蟹子撈飯,好正!不過如果蟹肉再多少少就正啦,有少少唔夠喉🥺
藥膳雞湯

• 煲底醉愛午餐 •
有多款唔同嘅”醉肉”,有豬手、鮑魚、醉雞等等。而呢個價錢仲包埋健康菜飯同埋藥膳雞湯,藥膳雞湯味道香濃嘅同時藥材味又唔會話太重,雞腳煮到好淋好好食~
攻瑰醉乳鴿

《攻瑰醉乳鴿》$78🌟7.5/10🌟
印象中除咗燒乳鴿之外冇試過其他方法去食乳鴿,第一次咁樣凍食又幾得意喎!離遠已經聞到酒味嘅香氣,食落口淡淡肉,唔知係咪因為凍食嘅關係,乳鴿肉質嫩滑中又帶啲結實,但又唔會話鞋口,都唔錯!
懶人醉蝦

《懶人醉蝦》$78 🌟7.2/10🌟
醉蝦比起醉乳鴿更加入味,酒香味重帶點蝦本身甜味,略嫌肉質唔夠爽口彈牙,但勝在份量都幾多。
煲底 @meetatpot
📍#BELLYwongs_TST