2022-02-10 178 views
生記粉麵都開店好一段時間,道聽途說是之前路徳圍雄記新店。之前雄記食過一次,體驗極差,出品差又貴,服務也似唔憂做。疫情當中上了報道話老店執笠可惜,我心諗執笠實在合理。但生記始終第二個名,或者無關?主力做幾樣,點了牛𦟌米線加魚肉。下午四點到,一兩枱客,唔洗等。上菜都好快,大致都正常。仲有少少腐皮。牛𦟌四塊大塊,炆得好食,入味入口即化。湯底都有心機,鹹酸辣有層次。佢無話自己邊門邊派,就係做自己味道,幾好。魚肉春卷。有魚味,有蛋香,當然都有粉啦,但比例合理,途中都有人買一兩條走。記得之前雄記都有,但難食又乾又爛都唔知擺咗幾耐,講真有呢個質素又點會執丫?鹹菜,都真係幾鹹,放少少就好。辣醬,重麻辣,惹味,都係有心機。整體而言,出色米線,價錢合理。
上菜都好快,大致都正常。
魚肉春卷。
鹹菜,都真係幾鹹,放少少就好。
辣醬,重麻辣,惹味,都係有心機。
整體而言,出色米線,價錢合理。