2015-11-03
2027 views
又係出糧日子,所以緊係要食餐好架啦,99太多人好難等位,魔術餐廳感覺冇我地頭幾次去食咁好,唯有另覓食處啦,咁岩同事行過銀行見到呢間張廣告就約好出糧日去試下門口個牌好靚好似好吸引入到去坐低叫左野,發現餐牌好似得5-8款選擇,有好有唔好既,唔好既係,今次食左好食下次可能冇得擇好既係冇咁多選擇對女士來就係好事,唔洗唸咁多,餐廳又可以專注o個幾款我去食當天有墨魚意粉豬手(我見其他人叫豬手都係去骨,而且差唔多有半隻)牛扒其他唔記得p.s. 同事本身想叫豬手,但因為上次係魔術餐廳叫左豬手好貴又得幾片,所以今次佢選牛扒。好快就拎左湯同麵包上黎只有一款餐湯沒得選擇,大家千其唔好比佢既外表呃到,望落去真係好似羅宋湯,但佢其實係一碗不折不扣既雜菜湯,多菜也放多了茄膏。前排成日飲雜菜湯,所以對飲落好明顯既茄膏味真係唔鐘意law。跟餐湯既麵包,真係非常好食,密度又夠又香。而且有一種香料味,但格左幾日先寫唔記得係咩香料。我"同事"話:「呢D咁既包佢之前係高級餐廳先到wo。」係唔係我都唔知wo主菜我叫左吞拿魚墨魚意粉,雖然我唔鐘意食吞拿魚,但我喜歡食墨魚意粉。意粉不會太淋又不會太硬,有咬口,食完唔會一堆汁,但意粉
99太多人好難等位,魔術餐廳感覺冇我地頭幾次去食咁好,
唯有另覓食處啦,咁岩同事行過銀行見到呢間張廣告
就約好出糧日去試下
門口個牌好靚好似好吸引
有好有唔好既,唔好既係,今次食左好食下次可能冇得擇
好既係冇咁多選擇對女士來就係好事,唔洗唸咁多,
餐廳又可以專注o個幾款
我去食當天有
墨魚意粉
豬手(我見其他人叫豬手都係去骨,而且差唔多有半隻)
牛扒
其他唔記得
好快就拎左湯同麵包上黎
雜菜湯
跟湯餐包
墨魚意粉
意粉不會太淋又不會太硬,有咬口,食完唔會一堆汁,但意粉唔會乾身,感覺唔錯。
雖然唔喜歡食吞拿魚,但佢d吞拿魚幾好味,唔會食完成口渣,最緊要係佢夠大碟,食完一定飽
凍巧克力
觀塘最近開了很多類近的西餐廳,當時各有所長,價錢由60-100元左右,
主要睇下你食d咩啦,但我幾鐘意呢間餐廳既環境整齊乾淨。
待應方便有一位較年長,一位較年輕的ser 我地
我估可能年長o個位係親戚,態度有d串,但我覺得都ok既
Other Info. :
我地已經blacklist左觀塘太多餐廳...就黎冇地方可以食飯架啦~
所以要成日試新菜