2018-12-18 145 views
為咗今次半價,可以去到幾盡?!我同家姐兩條友為咗可以半價食美人鍋,一個提早收工喺元朗飛出荃灣,另一個喺荃灣放工衝過去,務求喺7點半前埋單。一去到二話不說就點咗美人鍋先,跟住就睇咗好耐都未決定到點乜配料,其實兩個人真係食得唔多嘢,心大心細樣樣都想試!海鮮拼盤1隻鮑魚、兩隻蝦、兩粒帶子,老實講原價$138我就一定唔會叫,而家半價就合理d~3樣海鮮都ok, 尤其係蝦,鮮甜彈牙!下次可考慮只叫蝦!寬粉條呢個勁好味,喺出面揾唔到,煮一陣就食得,又唔會煮到糊曬!梅菜豬肉丸/自家制極品水餃(各半份)冇乜特別,味道正常,勝在可以叫半份!萵筍近年喜愛食萵筍,要食到萵筍嘅爽脆,記得唔可以滾太耐!鮮豆皮冇乜特別櫻桃鮮滑鴨片呢個有驚喜!上枱時桃紅色好靚好吸引,薄薄一片,快熟又肉嫩,其實我好少食鴨怕佢果種酥味!唔知咁樣叫好定唔好呢?*鴨片放得耐會淋咗~鹽酥柯仔口痕可以叫下d炸小食,呢個相比起上次食鹽酥雞多粉,一般般!鹽酥柯仔重點推介~美人鍋!~原隻烏雞,有大大粒嘅圓肉、北祈、紅棗、枸杞⋯等,好補好好味!最尾送杯沙冰仔你𠺘口~哈哈!

海鮮拼盤
3樣海鮮都ok, 尤其係蝦,鮮甜彈牙!下次可考慮只叫蝦!

寬粉條
呢個勁好味,喺出面揾唔到,煮一陣就食得,又唔會煮到糊曬!

梅菜豬肉丸/自家制極品水餃(各半份)
冇乜特別,味道正常,勝在可以叫半份!

萵筍
近年喜愛食萵筍,要食到萵筍嘅爽脆,記得唔可以滾太耐!

鮮豆皮
冇乜特別

櫻桃鮮滑鴨片
*鴨片放得耐會淋咗~
鹽酥柯仔

重點推介~美人鍋!

最尾送杯沙冰仔你𠺘口~哈哈!
2018-05-09
Type of Meal