2021-10-28
呢日放工約左朋友係公司附近食飯放鬆下,走左去Megabox 兜左個圈,無意中發現呢間餐廳做緊半價壽司🍣未諗倒食咩既我地一聽倒半價,諗都吾洗諗就即刻入左埋去搵位坐低😂.👁🗨刺身 (7/10) .既然壽司同刺身都有半價優惠,我同朋友就一於放肆下,叫左四款刺身🤪分別有八爪魚,三文魚腩,北寄貝同埋吞拿魚刺身😎平時呢度既三文魚腩刺身要$78先有4片,而家半價即係$39就有4片,真係好抵呀😍質素同味道方面,完全同價錢無關,吾會話咁平,質素就會差😇4款既刺身食落都新鮮,冇根位易入口,當中三文魚腩同吞拿魚刺身較為出色,食得到有淡淡既魚香味,油脂適中🙃.👁🗨壽司(7/10) .食完刺身就緊係叫壽司😂由於大家進入左忘我境界,最後叫左十二款壽司咁多😅款式就吾逐一講啦,只係講下個人覺得較為出色既壽司款式啦🤡第一個就係七味火炙鱈場蟹棒,半價左之後$16就有得食😂陣陣火炙味再加上蛋黃醬同少許七味粉作調味,令到成個壽司既層次增加左,帶微辣又惹味😍吉列炸蝦壽司既炸蝦都整得相當吾錯,雖然放左一陣先食,但係都仍然帶點暖氣,炸漿厚度適中,亦都夠哂脆身,加埋蛋黃醬一齊食,正‼️胡麻醬火炙三文魚都係比較出色,有三文魚既油脂魚
👁🗨刺身 (7/10)
👁🗨壽司(7/10)
食完刺身就緊係叫壽司😂由於大家進入左忘我境界,最後叫左十二款壽司咁多😅款式就吾逐一講啦,只係講下個人覺得較為出色既壽司款式啦🤡 第一個就係七味火炙鱈場蟹棒,半價左之後$16就有得食😂陣陣火炙味再加上蛋黃醬同少許七味粉作調味,令到成個 壽司既層次增加左,帶微辣又惹味😍 吉列炸蝦 壽司既炸蝦都整得相當吾錯,雖然放左一陣先食,但係都仍然帶點暖氣,炸漿厚度適中,亦都夠哂脆身,加埋蛋黃醬一齊食,正‼️胡麻醬火炙三文魚都係比較出色,有三文魚既油脂魚味,同胡麻醬一齊食既呢個配搭好夾😎
👁🗨八爪魚小丸子(7/10) 💲38
一向鍾意食小丸子既我,見倒餐牌有,緊係吾會吾叫啦😀一碟有4粒,離到都仲係熱既,外層帶點脆身,質素吾錯,除左食倒入面真係有八爪魚之外,重點食落吾會覺得太多粉漿,太腍身🤩
👁🗨白桃乳酸梳打(7/10) 💲32
呢個白桃乳酸梳打味道正正常常,冇咩太大特別😂飲得出有淡淡白桃味同較濃既乳酸味,鍾意白桃既朋友可以一試
👁🗨巨峰梳打(7/10) 💲32
巨峰梳打飲落就比較甜,不過巨峰味道都突出,都係不過不失咁啦😆
🔛 整體評分(7/10)