2021-06-06
在社交平台得到Ruby Tuesday 一次半價優惠(RT有出會員會藉,比幾百蚊買個會藉,就可以半價去食)細細個已經聽過Ruby Tuesday依個名,知道係間貴既西餐廳,一直都冇機會食過,難得有半價,搵埋三個都未食過既朋友一齊去食。因為知半價所以我地都冇特別睇價錢去叫,一開始叫左五個main dishes, 每人一個飲品。因為太失望我都唔想用太多篇幅去講服務:冇主動提供水,要叫好耐先有店員服務,少左份餐具都要提先比,最後埋單就好耐心叫我地申請會藉食物:份量太少,4人食完5碟都覺得得六成飽,最後叫多左一碟同兩個甜品。味道十分普通,冇特色,上碟時都唔係好熱,連應該好難唔好食既雞翼都麻麻地。飲品:好一般Banana Smoothie $138Virgin White Sangria $68Chamomile tea $28蟹餅- 賣相一般般,口感還好,點醬會好食啲。雞翼拼盤- 三款都唔好食,唔juicy.Macn cheese - 正正常常但唔夠熱,芝士味變相冇咁香。羊架- 一般般三文魚意大利飯- 依個叫好食啲最後唔夠食叫既lemon chicken,好清淡,肉質好林。講真,成餐飯最好食會
(RT有出會員會藉,比幾百蚊買個會藉,就可以半價去食)
因為太失望我都唔想用太多篇幅去講
飲品:好一般
Banana Smoothie $138
Virgin White Sangria $68
Chamomile tea $28
蟹餅- 賣相一般般,口感還好,點醬會好食啲。
羊架- 一般般
三文魚意大利飯- 依個叫好食啲
講真,成餐飯最好食會真係推薦有特色係最後黎果份甜品Chocolate Tallcake, 外形夠吸引夠大,而且真係好味。
冇諗過屹立左咁耐既餐廳既食物都咁普通,半價左每人三百幾蚊都覺得好唔值。
我都唔想踩 但真係性價比好低