2018-03-12
今日同友人們相約係坑口覓食,經過Ruby Tuesday 嘅時候,其中一位友人話有要用成千幾先做到嘅VIP,全部嘢食都可以享有半價優惠。機會難得,我地就即刻衝咗入去試食。先嚟一個三月限定優惠 - 煙三文魚。40蚊有4塊,咸度適中,都幾抵食。8條芝士條。芝士都幾濃,驚食得多會好滯,所以Kiwi我只食咗1條留肚食其他。洋蔥圈。炸得幾好,口感酥脆,點蕃茄醬/蛋黃醬都好食。點咗一個自助沙津吧,由於只可以攞一次,好考堆砌能力嫁,最後拎咗好多長通粉係底,中間就好多西蘭花同薯仔,望到都覺得飽重頭戲: Ribsssssss!我地叫咗一整份,骨同肉好易分開,啲肉好腍,配合佢果個蜜糖燒烤汁,一個字: 正!隨Ribs附送薯蓉配菜,薯蓉混合咗牛油,食落好腍好滑好快就係個口入面溶化咗成餐都食極唔停,食到好飽,4人埋單6百幾蚊,咁嘅價錢可以食到咁多種類嘅嘢真係超滿足呀!
洋蔥圈。炸得幾好,口感酥脆,點蕃茄醬/蛋黃醬都好食。