2024-05-07 17 views
位於半山嘅黑色格調嘅cafe,一入到cafe比我感覺係型格風,因為店內以黑色做主調,再加灰泥嘅元素!而且cafe係pet friendly嫁!見到有幾隻狗狗可以一齊入去cafe,相當寫意又chill😌🍽️Crispy Chicken, Cheese Sause & French Fries個漢堡包好大個呀,但原來裏面夾住嘅雞扒仲大塊過個包😝裏面仲有啲蕃茄、生菜同芝士嘅sause!個包食落好香脆可口,而且雞扒仲煮到肉質嫩滑,加埋啲配菜,食完唔會好油膩添😉薯條係幼身薯條嚟,好多時候cafe通常都會用粗身薯條,所以見到幼身薯條覺得有啲surprise!薯條都係炸到脆卜卜,沾埋茄汁一齊食,口感都幾好😎🍽️Party Chicken Wing雞翼係用焗同加咗蒜味嘅嘅方式去煮,食落都幾香脆可口,仲會有沙律做配菜,食完雞翼再食沙律即刻覺得冇咁熱氣😛🍽️ Tiramisu Roll Cake每日嘅甜品款式都唔同,而且只會每日新鮮烘焙三至四款,賣相好精緻又好味!我今次就揀咗個Tiramisu卷蛋,卷蛋比我感覺好有驚喜,卷蛋餡料係用Tiramisu整嘅cream,食落口覺得卷蛋軟心又滑溜,且質感唔會好乾,好食😋

🍽️Party Chicken Wing

🍽️ Tiramisu Roll Cake

☕️Hot Chocolate
呢杯熱朱古力飲落好順滑細緻,所以感覺好香醇豐厚同比較香甜,唔會太苦澀,而且雲呢拿味都唔會太突出,微甜而不膩,中意濃度冇咁苦嘅就岩哂啦😎

🍵Hot Matcha Latte
原來Double Black嘅抹茶粉係用咗正宗日本掃茶嘅方式沖製而成嫁!所以飲落抹茶味好濃郁且散發出甘香,而且個拉花睇得出係好有用拉出嚟,一啲都唔馬虎😜