2019-06-21
大角咀不嬲都多好野食 今次我地就試左呢間新開張既日本餐廳🇯🇵 呢到座位好舒服 位置唔多不過唔會坐得好逼👍🏻Menu上面好多壽司都好吸引 其中呢到既signature 我相信係火龍卷🐉 其實係炸蝦卷 加上大量蟹籽係卷上面 做成火新既造型 好吸睛😎 特別要提及嘅係呢到連豉油都分左2支 1支係昆布豉油 比較鹹 另1支係甜豉油 用泥點壽司同魚生飯😉 火龍卷點埋甜豉油食就正啦👍🏻除左火龍卷 我地仲叫左火炙芝士三文魚壽司🍣 火炙芝士鰻魚壽司同埋軟殻蟹反卷🤤 呢到既火炙壽司真係好正 燒到岩岩魚香更出 食落魚肉仲好嫩好多汁入口即溶👅 軟殻蟹反卷入面既軟殻蟹仲好香脆 加上沙律醬 同樣好出色👍🏻小食我地就試左明太子醬燒蠔 呢個又係勁好食 蠔肉新鮮肥美 明太子醬夠哂多 燒到好香口 食落超夾🤤👍🏻最後我地仲叫左個黑松露三文魚帶子炒飯 飯上有不少黑松露醬 一上碟就香氣撲鼻👃🏻 三文魚同帶子都算多 夠鑊氣🌟