2021-12-26
耐唔耐就黎新北江買野同食野,平時多數係上層搵食,是日落黎地面呢層買野,見到有間新餐廳蛋藝工房,食蛋?睇下先。餐牌有幾樣野都想食喎,就試下佢先。店內只有八個位,下午茶時段唔多人,成功入座,哈哈。全日供應嘅餐,送飲品,仲有得加錢轉特別嘅樽仔奶茶另外仲有幾款special,偽椰菜花炒飯都好想試呀~今日回暖返,要飲返罐汽水降下溫,要罐無糖先。最後叫左C餐加雞翼,哈哈,店員見我睇左好耐餐牌都未決定食乜,過黎推介左呢兩樣,都幾想試就聽佢話叫呢兩樣啦。煎焗黃油雞翼,即叫即煎都等左差不多十五分鐘,上枱時香噴噴。真係慢慢煎熟㗎,唔係氣炸~外面乾身皮脆,香口入味好好食,而且隻隻都全熟,火候有控制好慢煮煙三文魚卷炒蛋飯,店員介紹係魚卷時已經覺得個食物名唔係咁貼切,以為煙三文魚就smoke salmon個類冷盤野添。實物係用鯰魚柳卷住三文魚一齊煎,兩魚齊下外層脆卜卜,三文魚仲好嫩滑,啖啖魚肉好好味呀!叫得蛋藝就梗係期待佢個炒蛋啦,炒得超滑,入面加了韭黃同蔥花更添香氣,好味好味本來呢樣都想轉椰菜花飯㗎,但係見佢地用櫻城牌日本米喎,嘩嘩,呢隻米勁好食,唔捨得轉啊。仲有二人同四人套餐,假期外賣一流。小店無失望好好食
餐牌有幾樣野都想食喎,就試下佢先。
店內只有八個位,下午茶時段唔多人,成功入座,哈哈。
全日供應嘅餐,送飲品,仲有得加錢轉特別嘅樽仔奶茶
另外仲有幾款special,偽椰菜花炒飯都好想試呀~
今日回暖返,要飲返罐汽水降下溫,要罐無糖先。
煎焗黃油雞翼,即叫即煎都等左差不多十五分鐘,上枱時香噴噴。
仲有二人同四人套餐,假期外賣一流。
小店無失望好好食,下次黎試埋其他幾樣想食嘅先。