2016-01-06
2035 views
星期日家庭樂,同爸媽到新都城行街順道影埋薯蛋頭夫婦早一日俾左幾間餐廳爸媽揀,佢地都話想食韓燒,於是預早一日打去訂位,原來有9折啊!星期日晚市原價每位大人$178,任燒任食任飲,雖然晚市係5:30pm開始,我地7pm先黎到開始食,全場亦基乎滿座,但啲食物都fill到爆哂,完全唔似已始開始左個半鐘。一邊食先發現原來店員fill食物fill得好快,而且一直見店員清潔取食物區既枱面,好衛生,呢兩點好值得讚生食物擺放滿滿的,款式很多,每盆都有牌仔標示食材名稱,十分整齊衛生。前菜類及蔬菜類也很多選擇呢!用來中和燒肉既油膩感很不錯!熟食亦吸引!扇貝及青口一出場就被搶奪一空啦後來亦有整盆整盆的refill啊連炸物也有供應~甜品,糕點,水果,壽司,沙律,仲有無影到相既雪糕...選擇真係好多!飲品除左豆漿,酸梅湯,西洋菜蜜,熱茶,仲有各式汽水都係任飲,餐牌上亦有另加錢既各式酒類~我地就加左支韓國米酒$58 三人share~爸爸話食燒肉要飲酒先盡興,但我同媽媽酒量麻麻,經理推介我地飲韓國米酒~~~呢隻米酒好易入口,唔好酒既我都邊食邊飲飲左兩三碗燒物爸媽最愛三文魚,魷魚,雞肉串,蝦,多春魚,牛仔骨,三文魚件件
星期日晚市原價每位大人$178,任燒任食任飲,雖然晚市係5:30pm開始,我地7pm先黎到開始食,全場亦基乎滿座,但啲食物都fill到爆哂,完全唔似已始開始左個半鐘。一邊食先發現原來店員fill食物fill得好快,而且一直見店員清潔取食物區既枱面,好衛生,呢兩點好值得讚 生食物擺放滿滿的,款式很多,每盆都有牌仔標示食材名稱,十分整齊衛生。 前菜類及蔬菜類也很多選擇呢!用來中和燒肉既油膩感很不錯! 熟食亦吸引!扇貝及青口一出場就被搶奪一空啦後來亦有整盆整盆的refill啊 連炸物也有供應~ 甜品,糕點,水果,壽司,沙律,仲有無影到相既雪糕...
選擇真係好多! 飲品除左豆漿,酸梅湯,西洋菜蜜,熱茶,仲有各式汽水都係任飲,餐牌上亦有另加錢既各式酒類~
呢隻米酒好易入口,唔好酒既我都邊食邊飲飲左兩三碗 燒物爸媽最愛三文魚,魷魚,雞肉串,蝦,多春魚,牛仔骨,三文魚件件肥美又唔鯹,牛仔骨夠腍有牛味亦有肉汁~
其他有醃料既肉類都好唔錯,每種醃汁都好味,唔會太咸
蘿蔔炆牛骨,蘿蔔本身就好清甜,而且無根,炆得好腍,吸哂牛既精華,連好少讚野好食既媽媽都大讚呢,個湯頭就有齊牛骨,紅白蘿蔔既精華,無味精好好飲
總結真心值得再試,其實呢類任食韓燒俾我感覺一向係唔衛生同好咸,好多油煙..
今次感覺卻好好,一來真係好衛生,食物好味,尤其熟食有驚喜燒爐個盆燶左店員會主動換,換碟也很快,抽風系統很不錯,無油煙啊(爸爸大讚)!
埋單一位都係$200左右,可以令屋企人食得咁開心,值