2023-03-21 3468 views
附近做完野,朋友即興話食晚餐,就搵左一間老店食中菜,餐廳係地鐵站附近都幾易搵。但由於即興關係,要等一陣位先可以入座。雞蛋焗魚腸好耐冇食呢啲舊式菜,幾好食。有大量芫茜同葱,唔會食到魚腸嘅魚腥味。雞蛋卻蒸得啲老。窩貼小棠菜好特別嘅菜式。內裡係墨魚膠同小棠菜碎,口感彈牙,小棠菜份量唔多。外皮煎得香脆,但偏油。牛油白飯魚好香牛油味,炸粉唔特別厚,香口野好啱飲啤酒。京都骨拼大腸大腸比較肥美,唔錯。京都骨幾好肉,醬汁唔錯。沙拉骨呢個係一個小誤會。待應推介呢個,我地諗住係出名小菜就話好啦,點知原來同京都骨拼大腸係一樣嘅,有啲失望2道菜一樣,如果侍應能夠提點一下就更好了。豉椒炒蟶子蟶子好大隻,夠爽口,眨眼就清左碟了。價錢偏貴,份量較細碟,性價比屬一般。
雞蛋焗魚腸

窩貼小棠菜

牛油白飯魚

好香牛油味,炸粉唔特別厚,香口野好啱飲啤酒。

京都骨拼大腸

大腸比較肥美,唔錯。京都骨幾好肉,醬汁唔錯。

沙拉骨

豉椒炒蟶子

蟶子好大隻,夠爽口,眨眼就清左碟了。

價錢偏貴,份量較細碟,性價比屬一般。