2017-10-20
之前已經來過高興一次,初頭沒有抱太大期望,來到見到整個餐廳環境好得意,以懷舊做主題,提倡happiness, D野食又幾好食。尋晚朋友即興約食夜晚,又難得可以約到三個人,可以叫多D唔同既野試。因為我比較遲收工,來到高興,另外兩個朋友已到了,同埋已叫左個蕃茄肥牛烏冬食緊,分量都幾多,而且蕃茄湯底好濃另外朋友見網上評論推薦地中海香草焗原條鱸魚,用粗鹽焗,鎖住D肉汁,所以魚肉好嫩,好juice,有淡淡的香草味, 不用點醬都已經好夠味, 果然無揀錯。另外還叫左一個香港style腸, 這個腸不會太鹹,有d咬口,唯一不足之處就是煎得太油,如果可以改善,就會好好多。因為沒有叫其他主食,就點多個飽肚少少既黑松露醬粗薯條, 薯條很脆,但是稍微炸得乾左d, 除左黑松露醬之外,還很貼心地附上茄汁,值得一讚。飯後甜品食檸檬酸忌廉楓糖pancake, 檸檬煎過之後很酸檸檬皮帶苦,pancake口感比較韌,不是鬆軟果種,不過不失。飲品叫了抹茶latte 和焦糖馬奇朵,賣相不錯,味道正常。
飲品叫了抹茶latte 和焦糖馬奇朵,賣相不錯,味道正常。