2023-11-09
前幾日同朋友慶祝生日,朋友話事帶我地黎呢間食野˗ˏˋ Foods ˎˊ˗❥ Italian Porcini Mushroom Risotto $168我最鍾意呢個牛肝菌意大利燴飯牛肝菌香味好濃 好突出,切粒後都好大粒米飯口感綿密,微微硬身帶口感,食落creamy 又唔會濟,係我食完成餐飯最回味嘅一道菜❥ Homemade Tiramisu À la Minute $78朋友勁鍾意呢個Tiramisu,好食到食完再叫多一份😂Tiramisu 嘅手指餅挺有口感,咖啡酒同Marsala Wine酒味好香好濃,輕輕蓋過cream cheese 嘅味道,令成個甜品唔會好厚重,亦成為左我地即時encore 嘅原因🤣❥ Roasted Spring Chicken $188春雞算幾大隻,以香草醃製,帶點鹹香配菜都好高質,薯條連薯皮炸,香脆得黎帶點煙靭,蕃茄仔微微烤過,大粒而扎實❥ Parma ham pizza🍕Pizza 係少見嘅厚批,口感帶煙靭,上面有大量芝士,好厚身😂 ,令pizza 好有份量芝士同火腿配合帶出略重嘅鹹香,中和厚批嘅單調❥ 白酒蜆肉扁意粉 $158鍾意生意粉嘅質感,好挺身又帶口
˗ˏˋ Foods ˎˊ˗
我最鍾意呢個牛肝菌意大利燴飯
牛肝菌香味好濃 好突出,切粒後都好大粒
朋友勁鍾意呢個Tiramisu,好食到食完再叫多一份😂
❥ Roasted Spring Chicken $188
春雞算幾大隻,以香草醃製,帶點鹹香
❥ Parma ham pizza🍕
芝士同火腿配合帶出略重嘅鹹香,中和厚批嘅單調
❥ 白酒蜆肉扁意粉 $158
鍾意生意粉嘅質感,好挺身又帶口感,算幾正宗,蜆肉又好大隻,但有少許沙
˗ˏˋ Drinks ˎˊ˗
♡ Adios MF $78
Gin 酒味道突出,濃度係幾杯之中最勁,藍色外型好打卡able
♡ Hazelnut Mimosa $68
味道似檸檬果汁,Hazelnut同酒味較淡,幾易入口,好岩女仔飲
♡ Le Rughe Prosecco Brut DOC $58
簡單嘅餐酒為美食開開胃
♡ Ginger Zinger $48
呢杯冇酒精成分,純果汁
甘筍味道突出,後勁帶蘋果嘅酸酸地味道,層次較豐富