2024-04-08 35 views
我今日食咗呢間餐廳嘅招牌鍋,鍋底真係超級豐富,裡面有好多材料,包括豬骨、豬手、豬腸、豬肚、蝦乾、蘿蔔、蕃茄、粟米同埋扇貝等等。湯底好香濃,非常甜美,我前前後後飲咗四碗湯,唔夠仲可以加湯,實在太過癮!除咗火鍋之外,我仲試咗餐廳嘅其他小吃。鬼馬炸油條真係一絕,佢地即叫即炸,保持咗油條嘅酥脆口感。同埋佢地嘅紫菜響鈴都好特別,紫菜香脆,加埋響鈴嘅鮮味,好好味,好過癮。另外,我亦試咗竹笙釀蝦滑同自製芫茜餃,竹笙釀蝦滑質感鮮嫩,鮮味十足。芫茜餃則係餐廳自家製作嘅,皮薄餡多,芫茜味道濃郁,非常好味。仲有餐廳嘅花雕鮮雞件同沙白蜆,雞件鮮嫩,沙白肉厚多汁,真係令人回味無窮。最後加埋凍嘅可口可樂,爽!非常推薦大家黎試一試!

非常推薦大家黎試一試!