2017-01-01
餐飲要杯即磨咖啡,落糖後飲入口已嘗到好重的苦澀味,正宗平價茶餐廳嘅捷榮預沖咖啡!然後發生以下事件向服務員講杯咖啡有苦味,然後服務員拎杯入去,廚房淨係加淡奶無沖過杯新,我試多次都係有苦澀味,就同服務員講,問題出係咖啡,加幾多淡奶都無用。我要求服務員可否沖杯新,因為眼前呢杯淨得苦味同好重淡奶味,根本無飲即磨咖啡嘅感覺,點知服務員拎走,但好快又拎一杯出黎,話係「新」整嘅,我一睇... 竟然仲係頭先嗰杯,佢只係將面頭啲奶倒左,杯裡面得返4/5杯份量,而且杯邊仲有飲過嘅蹟,我指住啲蹟同佢地講出問題,因為我張枱係開放式廚房前,廚房就開始發爛講:「我地啲咖啡係咁,你覺得有問題係你問題,我地無問題....」講左好多爛仔會講嘅說話,言下之意就係佢一覺得無問題,一定唔會沖過杯俾你!!!!OK 你咁講明白晒,我雖然住係呢間餐廳隔離,但我都唔會再幫襯。今日係元旦,2017第1日就第1餐就食到一肚氣。
今日係元旦,2017第1日就第1餐就食到一肚氣。