2019-07-09
今日放工時又出現地鐵故障我同朋友係觀塘一齊上車後,去到樂富突然列車停左好耐都唔開,最終係成條觀塘線要暫停🤦🏻♀️原本打算去旺角食野的!唯有改變主意,係樂富搵下有咩好野食啦被呢個蔚藍色的魚缸吸引左而且餐廳看上去好新淨乾淨沙拉汁脆蝦球隻蝦球好大隻!仲有成8隻添,超抵食沙拉汁酸酸地再炒過,味道好好,而且又唔會好膩金沙茄子🍆真係好熱架,外脆內淋,味道有少少椒鹽既味道,但唔會太重味,我好鐘意食開頭以為金沙係有咸蛋黃,其實係無的,所以可以放心食碧綠炒雙蚌炒得好有鑊氣蜜豆仲好脆卜卜的,而珊瑚蚌亦炒得岩岩好,完全唔會韌蒜蓉粉絲蒸蘇格蘭蟶子連粉絲都好入味呀相信係將炒絲輕輕地炒過再蒸而蟶子夠哂新鮮,係爽口鮮甜的石鍋一品炒飯呢個石鍋飯一黎到已經香味四溢每粒米飯都炒得好分明,又夠乾身味道更加不用多說,實在太好味了仲食到有啲飯焦香,超好味北海道桃膠甘露用左北海道牛乳,所以特別香濃而且口感好豐富,當中有雲耳、蘆薈、西米,同好養顏既桃膠呢個甜品好有質素
被呢個蔚藍色的魚缸吸引左
而且餐廳看上去好新淨乾淨