昨日約了羅蘭士過港島攞舞龍牌, 之前同姚東師傅食個lunch, 知師傅呢排工作壓力好大, 於是乎揾個近近哋佢又relax既地方, 見呢度d相同評語ok, 加上氣氛應該對味, 一於試試!由於時間尚算早, 於是乎大把位揀, 最後點完菜, 俾完錢就上樓上睇吓坐邊, 真好彩俾我哋揾到個望到街既corner位, 好嘢!午餐配搭係1份主菜配2種沙律小弟叫了:酥皮雜菜卷, 加了黑椒同茄汁, 幾醒胃, 又不會太油太濟, 幾健康, 唔錯唔錯!希臘螺絲粉沙律, 感覺幾清新, 夏天食意粉沙律, 幾好, 唔會太漏, 又能補充體力, 與冷面有異曲同工之妙吧! Feta cheese亦ok.另外個沙律好似叫Rosso losso (唔肯定), 有d沙律菜, 南瓜, 又係Feta cheese, 味道同之前嗰隻差唔幾.凍檸茶, 唔係好掂, 茶味欠奉師傅叫了:芝士雞柳菠菜扁面, 雞柳淋且滑, 菠菜扁面及芝士味道不算突出, 但整體配合唔錯.磨菇炒蛋沙律, 蛋其實有d似玉子壽司咁, 仲有d西芹, 小弟冇試到, 但睇落ok, 份量不少.蘋果沙律, 蘋果幾爽口, 加埋d沙律醬, 酸酸哋, 幾開胃.凍咖啡, 師傳覺得唔掂.總括

午餐配搭係1份主菜配2種沙律
小弟叫了:
凍檸茶, 唔係好掂, 茶味欠奉

師傅叫了:
凍咖啡, 師傳覺得唔掂.

總括嚟講, 價錢中上, 六,七十蚊, 食物質數ok, 環境是佢攞分既武器, 枱不太密, 我哋坐咗個半鐘都冇受過壓力, 自由自在咁傾計, 寫意! 喺忙碌中, 能有番個有質素既中場休息, 俾多些少錢都甘心嘛, 師傅, 係咪咁話先?
$70 (Lunch)