2016-08-09
有次工作需要外出,同事帶路話有間西餐唔錯,又唔貴,叫我一齊去食。間餐廳屬於係內街部分,仲要上商場,唔係太容易發現,但係入到去都幾大,而且座位都幾有格調,非黑即白,是我的菜。見到Menu有西冷wo,只係128仲連餐湯/沙律,真係唔算貴,但唔知質素如何?我膽粗粗咁叫左黎試~燒汁西冷配薯菜,叫左六成,一上檯就見到塊扒真係好厚!仲有D燒紋好靚,睇落真係好滋味,口水都流哂出黎一切開見到肉肉紅紅既肉裡層,D血水隨之流出黎,一啖咬落去,點知一D都唔韌,而且幾有牛肉香,肉汁仲係哂入面,食極都唔膩,真係成塊食哂落肚!燒汁甜甜地,唔算一般好甜既燒汁,拎黎吊一吊牛扒既味出黎,效果更好~薯菜雖然唔算煎得好脆,但有少少鹹鹹地香口,食薯條薯角鍾意點茄汁既我都覺得如果齋食都可以接受~粟米蘿蔔粒煮到好軟林,份量都好多,味道不錯,軟軟地幾好食!成個菜雖然睇落好少咁,但係食完之後真係好飽肚,單係塊西冷扒都咁大塊咁厚,好味得黎唔似食空氣,下次想食平西餐又有一個推介~
而且座位都幾有格調,非黑即白,是我的菜。
我膽粗粗咁叫左黎試~
睇落真係好滋味,口水都流哂出黎
覺得如果齋食都可以接受~
粟米蘿蔔粒煮到好軟林,份量都好多,味道不錯,軟軟地幾好食!
厚,好味得黎唔似食空氣,下次想食平西餐又有一個推介~