2019-05-13 31 views
唔知咁多位既朋友仔有無睇過2001一套香港電影?係謝霆鋒同張柏芝做架,由2001年到2019年,大大話話都睇過呢套戲好多好多次,亦因為呢套戲種左對呢個漫畫角色有好感既種子......。咁岩係九龍灣E-MAX睇完戲,係二樓食街睇緊有咩好食既時候,見到一個熟悉既名同公仔,原來係「老夫子」既主題餐廳,主要都係食港式料理,👦🏻見到之後問下朋友意見,佢ok之後就二話不說咁入左餐廳坐底,最後揀左個二人餐,因為朋友想食口水雞🙈講番個餐廳環境先,周圍都佈滿住有老夫子特色既擺設同公仔,如果係老夫子fans既一定會覺得好開心,因為有幾多影相位。二人餐包左一個燒味拼盤/豆卜火腩煲、麻辣口水雞/蔥油肥雞、上湯浸時蔬、雞湯米粉/白飯、熱飲兩杯,啲野食都黎得幾快,一路食一路聽住幾首老夫子既主題曲,最記得就係陳松玲個首,因為之後幾年既卡通電影,👦🏻都有睇,對呢首主題曲印象超深刻🙈;講番啲食物先,👦🏻最鐘意個口水雞同埋燒味拼盤既叉燒,唔知咁多位朋友仔記唔記得👦🏻係唔食得辣架呢,咁點解會鐘意又麻又辣既口水雞,因為呢間餐廳做到雞肉好嫩無好辣,而且令我有食完又食既衝動,最後👦🏻食左好多舊🙈;另外個叉燒都唔差,半肥瘦既叉燒正

二人餐包左一個燒味拼盤/豆卜火腩煲、麻辣口水雞/蔥油肥雞、上湯浸時蔬、雞湯米粉/白飯、熱飲兩杯,啲野食都黎得幾快,一路食一路聽住幾首老夫子既主題曲,最記得就係陳松玲個首,因為之後幾年既卡通電影,👦🏻都有睇,對呢首主題曲印象超深刻🙈;講番啲食物先,👦🏻最鐘意個口水雞同埋燒味拼盤既叉燒,唔知咁多位朋友仔記唔記得👦🏻係唔食得辣架呢,咁點解會鐘意又麻又辣既口水雞,因為呢間餐廳做到雞肉好嫩無好辣,而且令我有食完又食既衝動,最後👦🏻食左好多舊🙈;另外個叉燒都唔差,半肥瘦既叉燒正係👦🏻最愛🤤

每次都會透過以下6大方面評分(滿分:30分)
味道 : 3.25 / 5
環境 : 4 / 5
外觀 : 3.5 / 5
價錢 : 3.5 / 5
服務 : 3.25 / 5
回頭率 : 3.5 / 5
總分 : 21 / 30

性價比:如果作為fans,一定要去朝下聖,另外👦🏻都想再試下佢既海南雞飯,因為佢啲雞肉都好嫩滑,如果食海南雞一定好正架🤤
2019-05-10
$200 (Dinner)
  • 口水雞