2021-12-29 627 views
約了朋友食晚飯,她話大節後一定食咗好多餐,她建議不食澱粉質,就建議來這間。果然全部都真係無米飯,個擬似飯底係椰菜花加藜麥,以為好齋,但食落竟然好好味。我點了五目野菜咖喱藜麥,朋友要了滑蛋雞,我哋再加了雞皮餃子。滑蛋雞,雖然無咩特別,好多地方食到。但勝在椰菜花加藜麥夠特別,及滑蛋炒得夠香及夠味。而五目野菜咖哩藜麥飯,超級有驚喜。內𥚃有菇,洋蔥,翠肉瓜,椰菜,豆卜,芋絲,車厘架…. 等。好有層次之餘,無想過好夾,以及炒得夠味,不會覺得只係度食齋咁。最後這個雞皮餃子小食。我初時好低能咁以為餃子內包著雞皮,咁好肥喎。其實正正相反,係雞皮包著隻豬肉餃子落去炸。雞汁滲入餃子內,好香,又不會炸到好乾。大家都食到停唔到😝每個餐都有跟茶或咖啡,舒服的一餐。下次一定再試埋其他。

雞汁滲入餃子內,好香,又不會炸到好乾。大家都食到停唔到😝

雞皮餃子

每個餐都有跟茶或咖啡,舒服的一餐。

下次一定再試埋其他。
2021-12-29
$85 (Dinner)
雞皮餃子