2022-10-13
有人就話始祖嘉多娜嘅出品好食啲 又啲人又話同呢間都相當有人氣嘅紅豆烘焙差唔多 即刻試試佢🆚.📌法式布甸包 $15➡️嘉多娜室溫同凍食: 法包好煙韌有咬口 有啲似軟身嘅bagel🥯唔係平時硬實嘅口感🥖中間嘅布甸比較流質 好軟滑Creamy 似醬多過布甸🤫上次食係新地筒嘅味 今次就唔同左🍦真係似番crème brûlée 🍮個奶香味幾濃郁 蛋味就比較淡🥛都係建議焗爐翻熱 外面會變到脆脆地 不過咬落都係軟身嘅🤣但個布甸餡就會變左一pat醬~➡️紅豆烘焙一拎上手暖笠笠 賣相冇嘉多娜咁靚 包身有啲皺皮 布甸都冇咁光滑 但係摸落好硬淨 係我鍾意嘅法包口感🥰原本充滿期待 但對比之下 真係有啲比下去🙍🏻個包係好硬脆 但佢鹹鹹地 同好乾身 比較似茶餐廳脆豬包🙈內餡嘅布甸偏實 唔夠軟滑 焗熱左會好少少🤏🏻味道唔就似淡味啲嘅奶黃餡 真係得個甜字🫣唯一優勝嘅位係 佢keep住都有推出新口味~同埋唔洗排隊🤫不過可能係今日呢間分店失準 見啲食評好似冇咁差😫唔知關唔關事佢哋開咗新分店 廚師過檔去咗嗰邊👀
📌法式布甸包 $15
➡️嘉多娜