2019-06-20 66 views
知道美孚有好多好嘢食,但係唔熟路,今日有住美孚嘅朋友仔帶路,去咗依間日本餐廳,坐低冇耐就見到好多街坊一家大細咁樣入嚟食飯,似乎係街坊飯堂。廚師介紹今日有靚嘅真鯛,點左一魚兩食,條魚果然靚,刺身已經好鮮甜,分量亦都有好多食完之後將魚頭魚骨煮湯,清清嘅湯底有魚嘅甜度,魚頭魚骨仲有少少魚肉可以食因為條魚好大條,所以淨係點左個一人餐,兩個人分佢個牛油果大蝦招牌卷,用兩隻大蝦組成,去想牛油果同埋雞蛋,壽司飯都煮得好好,每人四件其實都幾飽佢個麵豉湯係奶白色嘅似乎用咗啲魚貝類去製作跟餐嘅迷你牛肉炒烏冬,好香口,下次你都要點烏冬食發現有燒香魚,令我諗起上次日本旅行,就點一條回味一下,個人鍾意燒得更加香口,佢而家就好似燒多春魚咁燒得啱啱好當日嘅甜品係和果子,細細粒好香甜

因為條魚好大條,所以淨係點左個一人餐,兩個人分

佢個麵豉湯係奶白色嘅似乎用咗啲魚貝類去製作

跟餐嘅迷你牛肉炒烏冬,好香口,下次你都要點烏冬食

當日嘅甜品係和果子,細細粒好香甜
  • 真鯛兩食